„Az AFA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapacitásbővítő beruházása"

 

Az Afa Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mosonudvari telephelyén 1 db Komplett porelszívó rendszert és 2 db Csiszoló állomást vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 22 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaságot 1997-ben magyar magányszemélyek alapították, főként asztalosipari tevékenység végzésére. A társaság fő tevékenységi köre 1623’08 Épületasztalos-ipari termék gyártása, székhelye természetben 9246 Mosonudvar, Esze Tamás utca 15.

A társaság elérni kívánt célja, egy olyan mértékű technológiafejlesztés, mely az asztalos üzemben a porelszívási és forgácskezelési technológia korszerűsítését, valamint a festőműhelyben a porelszívó rendszer kialakítását eredményezi. A biztonságos munkakörülmények megteremtése mellett a társaság, hatékonyságát és kapacitását kívánta növelni. Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy, komplett porelszívó rendszert, mely segítségével a forgács gyűjtése egy központi silóban történik, amelyben az egész évben képződő mennyiség tárolható. A silóban tárolt forgács a fűtési időszakban automatikusan, kézi mozgatás nélkül kerül a kazánban eltüzelésre. Az új rendszer a már működő csőhálózatra került csatlakoztatásra. A projekt keretében beszerzésre került két csiszoló állomás, mely lehetővé teszi nagy mennyiségű szennyezett levegő elszívását, amellyel teljes körű pormentes terület alakul ki a maximális mozgásszabadságot adó munkaterületen. A csiszolatpor elszívó munkaállomásban található szűrőbetétek nagy hatékonysággal szűrik meg az elszívott port a szabályozott és folyamatos légáramlás mellett. A projekt keretében megvalósult fejlesztések a munkavállalók számára történő egészségesebb munkakörülmények kialakítása mellett a gépek biztonságosabb üzemelését, ezáltal kapacitásának bővítését szolgálta.

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.

 

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódtak a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 22 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

A projektről bővebb információt a www.afakft.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Gárdonyi Éva

Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (20) 983-6989, e-mail címünk: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-16-2017-00196

Befejezés időpontja: 2019.03.29.; Támogatás aránya: 45%

A támogatás összege: 21 907 196,- Ft






Módosítás: ( 2023. június 28. szerda, 08:41 )